22 Ağustos 2013 Perşembe

Vekil Öğretmenlik Maaşları ve Vekil Öğretmenlik Başvurusu

Daha önce sizlerle Ücretli Öğretmenlikle alakalı tüm bilgilerin yer aldığı bir yazı paylaşmıştık.Daha sonra Facebook Sayfamız üzerinden gelen istekler üzerine 2012-2013 Ücretli Öğretmenlik Başvuruları hakkında bir yazıyı sizlerle buluşturduk.
Şimdi ise en çok sorulan soruların başında gelen"Vekil Öğretmenlik Maaşları ve Vekil Öğretmenlik Başvuruları" hakkında bir yazı sizlerle...

Vekil Öğretmenlik Nedir?
Vekil Öğretmenlik 657 Sayılı Kanunun 86. Maddesi çerçevesinde vekil öğretmen istihdamı yapılabilmektedir. Buna göre 86. Madde de boş ilkokul öğretmenliği kadrolarına(yaz tatili hariç) açıktan vekil atabileceği hüküm altına alınmıştır.
Vekil öğretmenlik istihdamında prosedür şöyledir:
Herhangi bir yerdeki açık ilköğretim matematik öğretmenliği kadrosunun bulunması halinde, vekil öğretmen olmak isteyen kişiler açık kadronun bulunduğu yere İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne yazılı olarak başvururlar.(Ücretli Öğretmenlik Başvurularını bazı il ilçe milli eğitim müdürlükleri online olarak alıyor ama vekil öğretmenlikte şahsen il ilçe milli eğitim müdürlüğüne gitmek de yarar var diye düşünüyorum)
İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü başvurunuz sonucunda eğer başvurunuzu uygun görürse, mülki idare makamlarından(Kaymakamlık ve Valilik) ve bütçe uygulama talimatı hükmü gereğince Maliye Bakanlığından izin alarak ilgili kişiyi vekil öğretmen olarak atar.
Tabi bu süreçte İl İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri "Ücretli Öğretmen" çalıştırmayı seçmezse.

Vekil Öğretmen Maaşları Ne Kadar?
Vekil öğretmen olarak görevlendirilenler,atandıkları göreve tekabül eden maaşın üçte ikisi verilir.
Yani ücretli öğretmen girdiği ders sayısına göre ücret alırken vekil öğretmende bu tam olarak böyle değildir.Yerine görevlendirdiği öğretmenin aldığı maaşı 2/3'ünü maaş olarak alır vekil öğretmen.
Açıktan vekil olarak atananlar, 657 sayılı Kanunla memurlara tanınan sosyal haklardan yararlanırlar( Tedavi giderleri, emekli sandığı primleri vs.)

Kimler Vekil Öğretmenlik Yapabilir?
Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından görevlendirme sonucunda vekil öğretmenlik görevi yapanlarda 4 Yıllık Fakülte Mezunu Şartı Aranmamaktadır.Yani Vekil Öğretmenlik süreci ücretli öğretmenlikle aynıdır.
İl İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri mesela "Sınıf Öğretmeni" olarak vekil öğretmen görevlendirmesine gitmeye karar verdi.(Kadro Durumu Uygunsa)
İlk olarak 4 yıllıkSınıf Öğretmenliği bölümü mezunlarına bakılıyor,Sınıf Öğretmenliği mezunun olmaması durumunda ise 4 yıllık farklı bir fakülte mezunu veya  iki yıllık yüksek okul(Önlisans) mezunları da vekil öğretmen olarak atanabilir.

Vekil öğretmen olabilmek için ne yapmak gerekiyor?
-Vekil öğretmenler il veya ilçe milli eğitimine başvuru yaparak görevlendirilen öğretmenlerdir.Vekil öğretmenlik yapabilmek için gerekli evraklarla birlikte il veya ilçe milli eğitim müdürlüğüne başvuru yapmak gerekiyor.
Vekil/Ücretli Öğretmenlik Başvurusunda İstenilen Evraklar
  • Diploma veya Mezuniyet belgesi fotokopisi
  • Nufus cüzdanı fotokopisi
  • KPSS sonuç belgesi veya bilgisayar çıktısı
  • Cumhuriyet savcılığından sabıka kayıt belgesi
  • Erkek adaylar için askerlik durum belgesi
  • 1 adet vesikalık fotoğraf Sağlık raporu (Sağlık ocağından)
  • İkametgah belgesi
  • Ön lisanas mezunlarının mezuniyet başarı puanını gösterir belge
  • DİLEKÇE

0 yorum :

Yorum Gönder